Zonguldak Merkez Cami’sinin temeli atıldı

Zonguldak’a Bayburt grup vakfı tarafından yapılacak olan 3 bin 500 kişilik Zonguldak Merkez Cami’sinin temel atma töreni gerçekleşti.
Zonguldak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Bayburt Grup vakfı tarafından yapılacak 3 bin 500 kişinin ibadet edebileceği Zonguldak Merkez Cami’sinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak İl Müftüsü Nusret Can, Bayburt Grup Yönetim Üyeleri Ali Şentürk, Ahmet Şentürk, Alim şentürk siyasi parti il temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

Törende söz alan Bayburt Grup Yönetim Üyesi Ahmet Şentürk, “Bu projeyi burada yapmayı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu proje bizi çok duygulandırdı. Selçuklu için Ahlat ne kadar önemliyse, Osmanlı için söğüt ne kadar değerliyse Zonguldak bizim için o kadar önemli ve değerli. Ben çocukluğumun geçtiği bu yerlerde bu projeyi gerçekleştirmemizi sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eserin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eseri olduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Bütün dünyada şehirlerde de herkesin her milletin dinine göre şehrin merkezinde en görünür en büyük en prestijli yerlerde mabetlerdir. Tarihte de öyledir, ancak Zonguldak İlimiz bu anlamda biraz mahrum kalmıştır. Geç oldu ama en güzelini bu meydanda temel atacağız. Bu caminin yapılması bu eser Cumhurbaşkanımızın eseridir. Baştan itibaren hepimizi koşturmuştur ve Allah nasip etti bugün bu temeli atıyoruz. Başbakanımızın büyük emekleri var ben hepsine şehrimize böyle bir eseri kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Şeyh-ul Kurra Mustafa Demirkan Hoca tarafından dualar edildi. Protokol imzalarının atılmasının ardından kurban kesilerek programa katılan protokol tarafından Zonguldak Merkez Camii’nin temel atma töreni yapıldı.