Kıyasi Şentürk Külliyesi Yükseliyor

Bayburt Kıyasi Şentürk külliyesi Çoruh nehri kıyısında tüm ihtişamı ile yükseliyor. 2016 yılında Bayburt Grup vakfı tarafından yapımına başlanan Kıyasi Şentürk Külliyesi’nin büyük bir bölümü bitmek üzere.

Bayburt şehir merkezine girişte tüm ihtişamı ile dikkat çeken külliyenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor. Bayburt şehrinin simge yapılarından biri olacak Külliye 12 bin metrekare alan içerisinde 3 bin metrekare üzerine inşa ediliyor. 2 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği namazgâhın yer alan projede, Bayburt’a hizmet vermesi adına 600 kişilik konferans salonu, kadınlar için namazgâh, dershaneler gibi birçok hizmetin yer alacağı külliye’ de ayrıca vakfa hizmet edecek ticari alanlar da bulunacak.